۱۰ راز موفقیت مارک زاکربرگ
هدف بزرگ انتخاب کنید
طبق گفته های زاکربرگ هدف او از راه اندازی فیس بوک تامین نیاز جهانیان به برقراری ارتباط با یکدیگر بوده و در ابتدای کار هرگز قصد راه اندازی فیس بوک به عنوان یک شرکت را نداشته است. او در یکی از نامه های خود به سهامداران نوشت: «فیس بوک را به این دلیل راه اندازی نکردم، که یک شرکت باشد، بلکه آن را برای انجام یک ماموریت اجتماعی یعنی «ساختن جهانی آزادتر و مرتبط تر» ایجاد کردم.
سریع و ساختار شکن باشید
وقتی فیسبوک اولین بار News Feed را معرفی کرد، هنگامه و غوغایی در میان کاربران این شبکه اجتماعی برپاشد، به اندازهای که یک گروه اعتراضی در سایت، بعد از چند روز ۷۰۰۰۰۰ عضو پیدا کرد. کاربران به خشم آمده بودند، و به نظر میرسید فیسبوک به پایان کار خود رسیده است. اما آنها تنظیمات حریم خصوصی را افزودند و سعی کردند به کاربران نشان دهند که فیسبوک چگونه کار میکند. در نهایت کاربران به استفاده از آن عادت کردند و حتی به آن علاقمند شدند.
استعداد ها را استخدام کنید
زاکربرگ در سال ۲۰۰۸، شریل سندبرگ را از گوگل با سمت مدیرارشد مدیرعامل به استخدام شرکت خود درآورد. وی با انجام این کار، به حقیقتی که به خاطر آن معروف نشده بود، اعتراف کرد: مهارتهای مردمی. این انتصاب تنها یکی از انتصابهایی بود که مارک به خاطر بهتر کردن اوضاع شرکت خود انجام داد. گرچه دیدگاه و چشمانداز وی سالها این شرکت را رهبری کرده است، اما به احتمال زیاد بدون داشتن یک تیم خوب و مناسب این شرکت هرگز به هدفش نمیرسید.
مشکلات بزرگ، راه حل های ابتکاری به دنبال خود دارند
پیشگویی در مورد آینده فیس بوک کاری است بس دشوار، اما این واقعیت که این شرکت تاکنون توانسته مدت ها با موفقیت دوام آورد دستاوردی بزرگ است. زاکربرگ دائما به کارآفرین ها سفارش می کند تا می توانند خلاق و نوآور باشند. نوآوری باعث می شود که بهره وری بیشتری در سرمایه و نیروی کار اتفاق بیفتد.
بیشتر از هر چیزی به خانواده خود اهمیت بدهید
این یکی از درسهای ضروری کارآفرینی است که هر تاجری میتواند آن را از زاکربرگ یاد بگیرد. او میداند که توجه و وقت گذراندن با خانواده چقدر مهم است. در تعقیب موفقیت، هیچ چیز بدتر از آن نیست که در پایان روز کسی را نداشته باشید که موفقیت خود را با او تقسیم کنید. مهم نیست که چقدر میخواهید موفق باشید و پلههای ترقی را با چه سرعت طی کنید، هرگز نباید خانوادهتان را نادیده بگیرید و از آنها غافل شوید.
کارها را ساده کنید
آلبرت انیشتین می گوید: «کارها را تا جایی که امکان دارد ساده کنید، اما نه ساده تر»
زاکربرگ به این سخن انیشتین علاقه زیادی دارد و مطمئنا او نیز به این اصل بنیادین عمل می کند. اگر به فیس بوک توجه کنید متوجه خواهید شد این اصل دقیقا در آن نمود داشته است زیرا تمرکز این شبکه اجتماعی تنها بر روی قسمت های لازم و ضروری بوده است و از شاخ و برگ های اضافه دوری جسته است.
“نه” گفتن را یاد بگیرید
هرچه محبوبیت فیس بوک در میان کاربران افزایش می یافت، به همان نسبت طرح های پیشنهادی زیادی برای مشارکت و محصولات جدید پیشنهاد می شد. در مواردی هم به زاکربرگ پیشنهاد خرید کل شرکت با قیمت هایی بسیار گزاف داده شد.
اهداف بلند مدت داشته باشید
فقط ۳ سال پس از راهاندازی فیسبوک، یاهو پیشنهاد خرید یک میلیارد دلاری این شرکت را مطرح کرد. زاکربرگ این پیشنهاد را رد کرد و گفت: ” من اینجا هستم تا چیزهای مهمی را برای بلند مدت بسازم. هر چیز دیگری غیر از این باعث حواسپرتی میشود”. چشمانداز بلند مدت فیسبوک بیشک برآمده از هدف بلندبالای مارک زاکربرگ بود.
شما نیاز به رشد و پیشرفت دارید
زاکربرگ به دنبال تغییر است، به دنبال رشد و پیشرفت هم هست. در روزهای ابتدایی، او یک تیم رشد ترتیب داد که تعهدشان این بود که افراد بیشتری را به ثبت نام در فیسبوک ترغیب کنند. فیسبوک متوجه شد که کاربران به حداقل ۱۰ دوست در سایت نیاز دارند تا همچنان به سراغ این شبکه اجتماعی بیایند، بنابراین جریان ثبتنام را راه انداخت و ویژگی اظهارنظر یا suggestion را تنطیم کرد تا به افراد در یافتن کسانی که ممکن است بشناسند، کمک کند.
چالش ها را دوست داشته باشید
زبان ماندارین همواره جایگاه نخست را در لیست سختترین زبانهای دنیا دارد. بهترین زمان یادگیری زبانهای جدید، در سن کودکی، ده سالگی یا حداکثر در سن نوجوانی است. بزرگسالان برای تسلط به یک زبان جدید (هر زبانی که باشد) معایب شناختی بالایی دارند. پس تصور کنید که یاد گرفتن سختترین زبان دنیا برای زاکربرگ ۳۰ ساله چقدر میتوانست دشوار باشد. مارک این زبان را انتخاب کرد چون ” زبان چینی دشوار است و مارک هم عاشق چالشهای دشوار”.
این مطلب را از دست ندهید: ۱۰ راز موفقیت جف بزوس
بیشتر بدانید : ۱۰ راز موفقیت بیل گیتس
نظرات بسته شده است.